Рецепта на деня: Баница с кайма

Необходими продукти:

1 пакет точени кори на сач

500 гр. телешка кайма

1 глава сух лук

2 скилидки чесън

Подправки – сол, черен пипер, чубрица и червен пипер – по една щипка

50 г масло за намазване, предварително разтопено

1 жълтък и настърган кашкавал за отгоре (по-желание)

Начин на приготвяне:

Задушете в нагорещен тиган с лъжица олио, нарязаните на ситно лук и чесън. Като омекнат, добавете каймата, раздробете я в тигана на много ситно, добавете предварително приготвените подправки по ваш вкус и оставате да се запържи до пълна готовност. След това свалете от котлона и оставете каймата да се охлади до стайна температура, не бива да я слагате вряла върху корите.

Включете фурната си и загрейте на 180 градуса. Извадете корите една по една. Разгънете първата кора, която ще е във форма на голям кръг, с помощта на лъжичка, накапете на места с маслото, така че да е леко намазнена. Сложете 1/3 от сместа по целият кръг и след това завийте като палачинка. Подредете върху предварително намазнена тавичка, във формата на охлювче. Повторете това с останалите 2 кори и навивайте около охлювчето, докато имате 3 навити, последователно, една след друга кори, плътно поставени в тавата.

Намазнете и финално отгоре с малко масло и с помощта на четка, сложете разбит жълтък, за да се зачерви хубаво при печенето. След като се зачерви добре (около 20 минути), ако желаете, може да сложите отгоре предварително, настърган кашкавал, за допълнителен аромат и вкус, като после запечете за още 5 минути, пише Actualno.com.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Кокосови яйца

Regiona

Рецепта на деня: Пилешки гърди с пюре от боб

Regiona

Рецепта на деня: Сангрия с бяло вино и сладолед

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.