Режат с 1000 лв. джипитата, които не слагат ваксини

Личните лекари, които отказват да поставят ваксини, няма да получавт допълнителните 1000 лв. за работа на първа линия. Това съобщиха от НЗОК. До момента няма официално постъпили сигнали за подобни нарушения, мярката е превантивна. Става дума за лични лекари, които отказват да поставят препоръчителни ваксини срещу ковид при изявено желание от пациентите, включени в листата им. В такива случаи джипитата няма да имат право да получават средства за работа при неблагоприятни условия по повод обявената епидемична обстановка.

Удължава се и срокът, до който медиците ще получават допълнителните 1000 лв. Средствата за възнагражденията бяха отпуснати на едно от последните заседания на предишния кабинет. Тогава бяха гласувани 83 млн. лв. за май и юни.

Изплащането на бонусите по принцип важи до три месеца след края на епидемичната обстановка. Засега тя свършва на 31 май, в близките дни служебният кабиент трябва да каже дали ще има ново удължаване. Здравният министър Стойчо Кацаров обясни, че, ако се предприеме такова, то ще е точно заради плащанията, които са обвързани с пандемията.

Свързани новини

Бум на покупките на дронове за агротехнически мероприятия

vesito

Няма населени места на територията на ЧЕЗ Разпределение без електрозахранване

vesito

Кабинетът смени Спецов в НАП с арестуван за ДДС измами, но невинен бивш шеф на фонд „Земеделие“

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.