Регионалният министър уволни шефа на АПИ заради спрени ремонти

Регионалният министър Виолета Комитова уволни назначеният преди около два месеца председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев.

Като причина за решението се посочва „проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията“.

От регионалното министерство съобщават, че инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.

Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък.

Минчев бе назначен за шеф на директорския борд на АПИ през май на мястото на предишния председател Георги Терзийски. Бившият директор на „Летище София“ Веселин Пейков и настоящият на Областното пътно управление в Плевен Ивайло Денчев попълниха останалите две вакантни места, които преди това бяха заети от инж. Кирил Досев и проф.Олег Асенов.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Според Бойко Ноев България е давала на Интерпол фалшиви имена на руските агенти

Regiona

През 2021г. ни очакват цели 116 почивни дни

bilyana

Борисов: Въвеждаме 75/0 за затворените бизнеси

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.