Група младежи биха, унижиха и ограбиха момче в Пловдив. С TrafficNews се свърза 18-годишният Огнян Симеонов, за да разкаже какво му се е случило преди дни. На 7 ноември вечерта ученикът бил със свой приятел до блок №99 в Тракия, когато към тях се приближават група момчета с качулки и им казват „Давай парите”.

Тогава приятелят му изкарал лютив спрей с цел да ги защити, а Огнян започнал да бяга. Сред нападателите, Симеонов разпознава лицето Боян Боев, по-познат като Трътката, рапъра Николай Дринков- DRINK, Ангел А., Симеон Танев и друг младеж с прякор Испанецът. „Бягах около пет минути и влязох в една бензиностанция, защото бях стъпал накриво и имах нужда от помощ. Изгониха ме от бензиностанцията, а момчетата дойдоха и ме взеха от там, при което ме закараха в гората и започнаха да ме изнудват”, разказа Огнян Симеонов.

Момчето твърди, че нападателите са се гаврили с него по изключително унизителен начин. Съборили са го на земята, след което са започнали да го бият с ритници и юмруци по цялото тяло.

„Биха ме всички до един, на земята, с ритници и тукати. Плюха ме, хващаха ме за счупения нос и ми го кривиха. Караха ме да им целувам обувките, да им се извинявам и да им се моля. През цялото време ми се смееха и ми казаха, че от утре започвам да работя за тях, защото те са „новия Монопол” на Пловдив”, допълни той.

Момчетата са откраднали близо 500 лева от портмонето на Симеонов, които той бил спечелил в казино, като са му оставили 10 лева, за да има пари за такси. Ученикът останал сам в гората, целия в кръв, посинен и с травми. Вървял е от гората до блоковете сам, когато си е хванал такси и се е прибрал у дома.

Когато родителите му го видели, още сутринта го отвели в Съдебна медицина. Представената медицинска документация на Огнян показва, че вследствие на ударите има счупване на носни кости, контузия на главата, контузия на лицето, две разкъсно-контузни рани на носа, оток на носа, както и охлъзване на гръдния кош.

Младежът твърди, че познава някои от момчетата визуално, но не и лично, както че и няма нищо общо с тях. В деня след нападението Боян Трътката се свързал с Огнян, предложил му е подкуп от 6 000 лева, за да не бъде пусната жалба, но пострадалият отказал това предложение. Младежът твърди, че и останалите нападатели правят опити да го подкупят, но той е категоричен в решението си.

Според наши източници тарторът на групата Боян Боев е замесен с наркотици и е с криминално досие. Преди няколко години младежът нападнал шофьор на линейка, защото се „забавил с пристигането” на адреса, при което му счупил челюстта. Тогава Боян е бил непълнолетен и това го е „спасило”, твърдят източници. Малко след това Боев отново е задържан, за марихуана.

Боев няма завършено средно образование, живял е няколко години в Англия, но се е завърнал в България. Напоследък се хвалел, че ще създаде „монопол” за синтетична дрога под тепатата.

От TrafficNews направихме опит да се свържем с Боян Боев, за да коментира случая и да разкаже за търговските си планове, но безуспешно.

Чуйте какво разказа Огнян Симеонов пред TrafficNews:

Част от нападателите на Огнян:

Боян Боев – Трътката

Николай Дринков – DRINK

Испанеца

Станислав Христосков