Разликите между лизинг и бърз кредит

Има няколко разлики между бърз кредит и лизинг. Настоящата статия разглежда разликите между бързи кредити и лизинг и как те могат да ви бъдат от полза. Освен това, ще научите за таксите на търговците, свързани с всеки метод. Независимо дали предпочитате бърз кредит или оперативен лизинг, в тази статия ще намерите необходимата информация. Ето кратко ръководство:

Финанси

Когато сравнявате финансовите разходи между бърз кредит и лизинг, важно е да разберете какво включва всеки от тях. Например лихвата, начислена по заем, се амортизира за продължителността на договора, което означава, че клиентът плаща повече лихва в началото и повече главница в края. Лизингът обаче не носи този риск, тъй като финансовите разходи са фиксирани през целия срок. Тези такси не се приспадат от заетата сума.

Оперативен лизинг

При избора между оперативен лизинг и бърз кредит най-голямата разлика е в продължителността на срока. Оперативният лизинг обикновено е за по-дълъг период от време от бързия кредит, а месечните вноски са по-ниски, тъй като оборудването се използва ежемесечно. Освен това, се приспада от данъци, тъй като плащанията се считат за оперативни разходи. Бързите кредити, от друга страна, са по-добри за големи компании с много активи.

Както капиталовият лизинг, така и оперативният лизинг позволяват на лизингополучателя да поиска пълното лизингово плащане като данъчно приспадане. Оперативният лизинг също ще позволи на лизингополучателя да поиска част от плащането за амортизация. Основната разлика между тези два вида финансиране е, че лизинговите плащания се записват като разходи, а не като активи в баланса. Оперативен заем ще има както активи, така и сума на заема, записани в баланса, което може да окаже значително влияние върху изчисленията на финансовото съотношение.

Заем

Ако сте закупили жилище или сте започнали бизнес, вероятно сте чували за разликата между лизинг и заем. Но как се различават тези две опции? Една от основните разлики е как планирате да използвате парите. Докато заемът е идеален за предмети като кола, дом или бизнес, лизингът е по-подходящ за технологии и други предмети, които ще запазят стойността си след изтичане на срока на заема.

При заем кредитополучателите трябва да предложат обезпечение за покриване на сумата на заема, като договор за трудови отношения, или пък поръчител. При лизинга, ролята на обезпечение играе стоката, която сте закупили.

Месечно плащане

Истинската разлика между бърз кредит и лизинг е лихвата, която ще плащате всеки месец. Лихвите по бързия кредит се увеличават в началото на кредита и намаляват към края, докато лихвите по лизинга ще бъдат еднакви всеки месец. Въпреки че това може да звучи като нещо добро, може да е трудно да се определи кое е по-изгодно за вас. За щастие има няколко начина да финансирате мечтания дом.

Първо, важно е да знаете колко пари можете да харчите всеки месец. Месечните плащания за лизинг обикновено са по-ниски, но все пак ще трябва да определите дали се вписват в бюджета ви. Не трябва да използвате тези плащания като определящ фактор за това коя кола да купите. Вместо това, погледнете общата цена на автомобила, тъй като това ще ви помогне да определите коя опция за месечно плащане ще отговори най-добре на вашите нужди. По-ниската месечна вноска може да означава по-хубава кола или по-високо ниво на оборудване с повече опции.

 

Свързани новини

Мишо Шамара за безредиците в САЩ: Живели сме и в по-тежки времена (ВИДЕО)

Regiona

Трите зодии, които успяват във всичко

Regiona

Започна седмицата на мъжката мода в Милано

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.