Радев пита Борисов дали е знаел, че се подслушва президентът

Нова серия от словесната престрелка между държавния глава и управляващите. Чрез медиите президентът Румен Радев отправи въпроси към премиера и главния прокурор.

 

 

Той попита дали Бойко Борисов е знаел, че от ДАНС са подслушвали държавния глава в нарушение на закона.

Обърна се и към главния прокурор с думите защо вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в правителството. Начинът на управление на държавата, както контрола и използването на службите рефлектира върху правовата държава и устоите на демокрацията, заяви президентът по повод изтеклите СРС-та, в които се чува неговият глас.

Радев смята, че е много важен въпросът каква е връзката между премиера и главния прокурор. И напомни, че ДАНС е на пряко подчинение на правителството.

Румен Радев заяви: „Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона. И ако го е знаел, защо е допуснал закононарушение. Ако не го е знаел, това означава, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби.

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

Финансовият министър Владислав Горанов отговори,

че когато ДАНС извършва проверка на длъжностни лица, има пълния арсенал да извършват съответните технически действия. „Във всяка една държава между отделните институции и в нашата Конституция е записано – има взаимодействие. И двамата са мъже не мисля, че има такава връзка. По думите на президента след ДАНС и прокуратурата e побързала да развее в публичното пространство СРС-тата в нарушение на закона. Изрази съмнение, че това се прави в нечий интерес.

Румен Радев добави обаче: „Покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните. Само питам, това са важни въпроси“. Той изрази учудване

„защо службите са проспали водната криза, боклуците, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП, нарушенията в хазарта“.

Румен Радев – президент на Република България, када: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в МС, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“.

Президентът коментира тези теми след като участва в дискусия за опазване на природата със студенти и преподаватели.

 • политика
 • Радев
 • Борисов vs Радев
 • подслушване

  Източник: 24novini.bg

  Свързани новини

  Купуваме миночистачи втора ръка, транспортът струва колкото цената на всеки от тях

  Regiona

  Фирма на бъдещия собственик на бТВ е плащала за прокитайска кампания в Чехия

  Regiona

  Пожар избухна в завод за бои в Екатеринбург

  Regiona

  Публикувай коментар

  * Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.