Работна група от Банско на визита в турската община Ерзурум

Работна група с участието на заместник – кметoвете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски, общинския съветник Александър Весков и началника на общинския отдел „Обществени поръчки и проекти” Цветанка Обецанова, посети турската община Ерзурум. В Ерзурум бяха проведени разговори с кмета на общината – Мехмед Секмен и главния секретар – Зафер Айнали.

Визитата на работната група е продължение на съществуващия отличен диалог между двете общини. Във фокуса на разговорите бе побратимяването между двете общини, резултат от проект, стартирал на 15.01.2019 г.

Проведе се и заключителна среща по проекта, на която бяха обсъдени теми, свързани с предимствата на двете общини в туризма, както и с възможностите за въвеждане на възобновяеми източници на енергия и оптимизиране на разходите в туризма. Бяха представени и резултатите от проведено проучване на енергийните практики в двете общини. Това проучване демонстрира оптимизирания разход на енергия на ски зона Банско, пример при оптимизацията на ски зоната в Ерзурум.
„За мен е удоволствие, че сме тук, благодарение на едно сътрудничество, започнало преди две години и което, вярвам, ще продължи още много години напред. Сътрудничество, което ни убеди колко много общи неща има между Банско и Ерзурум, и ни показа, че целите, които си поставяме, и проблемите, които имаме да решаваме, са близки, въпреки голямото разстояние между двата града.“- каза заместник-кметът Сашка Въчкова по врема на разговорите.
По време на престоя на работната група в Ерзурум се проведе и ски състезание , в което от българска страна участие взеха състезателите от ски клуб „Юлен“ Стефани Вълева, Станислава Слаева, Ростислав Тошев, Иван Кузманов и Теодор Падарев. Всички участници се представиха блестящо. Златните медали спечелиха Стефани Вълева, Станислава Слаева и Иван Кузманов.
Ползотворните контакти между двете общини ще продължат, тъй като бизките теми са много, както и областите, в които двустранно биха могли да си бъдат полезни.

Свързани новини

Активистка на ГЕРБ-Жени в Благоевград разпуска на почивка в Дубай

vesito

ОДМВР-Благоевград разпореди незабавна и пълна проверка за инцидента на стадион “Христо Ботев”

vesito

Хотелите в ски курорти вдигнаха цените с 10 на сто

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.