Пътят през Владая може да остане затворен още месеци

Ремонтираната отсечка от пътя София-Перник през Владая може да остане затворена още месеци наред. Причината е, че АПИ все още не може да намери пари за поставяне на маркировка и мантинела.

Ремонтът започна на 12 май и бе подменена асфалтовата настилка. След встъпване в длъжност на служебното правителство обаче се оказа, че пари за маркировка и мантинела няма. Така едното платно остана затворено. В момента движението е двупосочно в съседното, което води на огромни задръствания. Пътят през Владая е един от най-натоварените и е предпочитан от много пътуващи в югозападна посока. Освен това поема и основният трафик от работещи в София перничани, които пътуват всеки ден.

„На 12 май ни бе възложен превантивен ремонт, съгласно договор с АПИ. Обектът трябваше да бъде изпълнен на 5 етапа, като крайният срок за завършването на първия беше 20 юли. Непосредствено преди да изтече, получихме писмо от Областно пътно управление, че временната организация на движението трябва да бъде удължена с още месец, защото АПИ няма финансова възможност да възложи поръчка на фирмите, които извършват пътната маркировка и поставят еластичната ограда“, заяви пред бТВ инж. Росен Миланов от фирмата-изпълнител ДЗЗД „Пътища Перник“.

Той допълни, че засега срокът за временната организация е удължен до 30 октомври. Дори и да се намерят нужните около 600 хил. лв. обаче лошото време може да не позволи поставянето на мантинела и маркировка.

По думите на Миланов фирмата не е взимала авансово пари, както твърди регионалният министър Виолета Комитова.
 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

28 новозаразени в Благоевградска област

vesito

Гласуваме без зелен сертификат на изборите на 14 ноември

vesito

МЗ откри, че Костадин Ангелов е докарал „Александровска“ до близо 70 млн. загуба

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.