Пътят за Рилския манастир остава затворен

Пътен участък край Рилския манастир, ремонтиран за шест милиона лева и инспектиран от премиера Бойко Борисов в края на миналата година, остава затворен заради 30-тонната скала, която се откъсна и падна на пътното платно. Въпреки това експертите смятат, че подпорната стена си е свършила работата, предаде БТВ.

Разчистването на място все още не е приключило, участъкът е затворен. „Има голяма вероятност от ново свличане“, заяви инж. Иван Досев от местното пътно управление.

По думите му дъждовете са причината за падането на огромната скала. Той уточни, че проектът не бил завършен – отново заради времето. „Бетонната стена изпълни функцията си и задържа целия откос, защото имаше вероятност да повлече целия път и масив“, заяви Досев.

Той добавя, че са знаели за скалата, но тя била включена в проект, според който ще се използва за подпиране на свлачището зад стената. Проблемната маса не била укрепена и заради това паднала.

Относно изхарчените средства – до момента са изпълнени дейности за под 4 млн. лева. Очаква се днес на работна среща да се реши докога да бъде затворен пътя към Рилския манастир.

Свързани новини

Къде предлагат живи коледни дръвчета в Благоевград?

vesito

Жестока драма! 58-годишният Иван Недински от Логодаж се обеси на дърво

vesito

Председателят на ОбС Андон Тодоров отмени заседанията на постоянните комисии, отпада и редовната сесия на 27 март

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.