ПЪРВА КУПА „АЛПИРИНСКИ” – БАНСКО

На 9 април в Банско се проведе първото издание на купа „АлПиринСки” по ски-алпинизъм. Над 30 състезатели участваха в различните кагегории. Мъже и жени в различни възрастови групи мериха сили по три маршрута с общо начало от м. Шилигарника.
В състезанието се включиха и доайените в този спорт у нас – доц. Кънчо Долапчиев, участник в първото международно състезание по ски-алпинизъм през 1968 г. в Леко – Италия и член на легендарната българска експедиция до Еверест през 1984 г., и доц. Александър Шопов – ръководител катедра „Туризъм, алпинизъм и ориентиране” в НСА „Васил Левски”.
В най-трудния маршрут в категория „А” състезателите на клуб „АлПиринСки” – Никола Калистрин и Михаела Димитрова заеха първите места.
На награждаването присъстваха кмета на община Банско Иван Кадев и зам.- кмета Костадин Атанасов. Кметът изрази подкрепата на ръководството за спортните клубове в общината. Той поздрави организаторите за отличното провеждане на състезанието и пожела то да се превърне в традиция, която да привлича все повече участници.

Свързани новини

Иван Кадев изпраща най-красивите и ценни коледни и новогодишни картички

vesito

Председателят Андон Тодоров и съветникът Мехмед Вакльов с горещи коментари за важните точки преди заседанието на ОбС-Благоевград

vesito

/Видео/ Абитуриентите от ПМГ и Благоевградска професионална гимназия показаха стил и красота

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.