Пълната карантина в Гърция ще продължи до 30 ноември

Днес от 06:00 часа в Гърция влезе в сила пълна карантина на територията на цялата страна, която ще продължи до 30 ноември.
Карантината се налага във връзка с усложнената обстановка с COVID-19.
Излизането навън ще става след изрично предупреждение на властите чрез специален СМС на кратък номер 13033.
По информация на българското посолство в Атина гражданите ще могат да напускат домовете си между 05:00 часа до 21:00 часа само по няколко причини, сред които здравословни, снабдяване със стоки от първа необходимост, посещение на банка, оказване на помощ на нуждаещи се, посещение на дете при разведени родители и погребение.
 Спортуването и разходките на домашен любимец в този часови диапазон също са разрешени, ако се извършват самостоятелно или от двама души, при спазване на разстояние от 1,5 метра.
В интервала между 21:00 часа и 05:00 часа е възможно излизане чрез предупреждение с СМС, ако то е свързано с работа, за което се изисква и удостоверение тип А (https://forma.gov.gr). Напускането на домовете в този часови интервал е разрешено също по здравословни причини и за разходка на домашен любимец. 

Свързани новини

Полицейски патрул катастрофира след зрелищна гонка с „Мерцедес“ в Благоевград

bilyana

Гръцката полиция залови над 14 кг кокаин в български камион

vesito

Пенсиите в размер до 650 лв. няма да бъдат запорирани от 1 януари

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.