Пушки гърмяха в Благоевград

Над 1000 жители и гости на града се включиха в отбелязването на Националния празник на България – 3 март в Регионален исторически музей – Благоевград.

Богатата програма стартира с „Урок по родолюбие“, проведен от в.и.д. директор на музея д-р Кирил Алексиев, съвместно с представителите на РК „Традиция“ – Благоевград.
Представено бе въоръжение и униформи от времето на Руско – турската освободителна война. В края на урока бяха възпроизведени няколко изстрела с различни оръжия и по този начин посетителите се потопиха в атмосферата от 1878г.

Под звуците на вълнуващи изпълнения на ВА „Езерец“ към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“ фотоизложбата „Истинската България“ бе официално открита от автора й Асен Великов. По традиция гостите бяха посрещнати с питка със сол и мед, а специален кът даваше възможност на всеки желаещ да облече българска носия. Дори след края на празничната програма, интересът на посетителите не намаля и през целия ден се възползваха от безплатния вход за музейните експозиции.

Свързани новини

Алекс Петканова се отърка в Николета Лозанова

vyara

Зверство! Горският Компира разстреля спящо домашно куче

vesito

/Видео/ Очаквано! Стотици хора подкрепиха кмета Румен Томов. Над 300 жители на община Благоевград застанаха зад него

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.