Пускат нови бандероли за цигарите и алкохола

Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще бъдат с нов бандерол от 1 януари 2022 г., обявиха от Министерството на финансите. Новите образци на бандеролите са утвърдени от министъра на финансите три месеца преди влизането им в сила, а заповедите за утвърждаване вече са публикувани в “Държавен вестник“. Единичните цени на бандеролите се запазват, като за цигарите е 0,014 лв., а за алкохолни напитки – 0,032 лв.

Акцизните стоки, облепени с действащите към момента бандероли, могат да се продават в търговската мрежа до изчерпването им, но не по-късно от 31 декември 2022 г., съобщиха от министерството. Бандеролът е държавна ценна книга, която доказва внасянето на дължимия акциз за цигарите и алкохола. Издава се от Министерството на финансите по утвърден образец и включва комбинация от защитни елементи в графичния дизайн, хартията, мастилата, холограмната лента, както и различни техники на печат.

Източник: Труд

Свързани новини

58 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград, 290 в страната за изминалите 24 часа

bilyana

Селска кръчма засенчи по скъпотия морските заведения! Пилешката супа върви по 8.50 лв., а яхнията гони 15 лева

vesito

Изплащат пенсиите и допълнителната сума от 50 лева от днес

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.