Проф. Радка Аргирова: Пикът на четвъртата вълна ще бъде около 10 – 15 октомври

Все още не сме в пика на четвъртата вълна от Covid-19 според вирусолога професор Радка Аргирова. По нейни прогнози пикът ще бъде около 10 – 15 октомври.

По думите на професор Аргирова най-засегнати ще бъдат хората, които не са ваксинирани: „Чакам данни от откриването на учебната година. Не знам до каква степен ще засегне по-големите ученици, а вероятно и млади родители. Много хора, които не са имунизирани, ще бъдат заразени с вируса. Сега в момента в страната шества Делта вариантът. На деца над 12-годишна възраст съвсем спокойно могат да се поставят ваксини. Въобще не смятам, че се налага трета игла, именно защото имаме клетъчен имунитет“.

Професор Аргирова взе участие в 20-тото издание на форума на фондация „МОСТ“, посветен на редките болести, онкологичните заболявания и влиянието на Covid-19 върху пациентите.

Източник: Труд

Свързани новини

Новият екоминистър Борислав Сандов призова да му подават сигнали за корупция

Regiona

Раздават COVID тестовете за ученици

vesito

ЕС бавно се приближава към споразумение за петролното ембарго срещу Русия

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.