Професор в ЮЗУ е назначен за директор на Националния център по обществено здраве

За директор на Националния център по обществено здраве и анализи е назначен проф. д-р Пламен Димитров.

Проф. Димитров е магистър по здравен мениджмънт и обществено здраве (Факултет по обществено здраве, МУ-София) и магистър по епидемиология (College of Human Medicine, Michigan State University, East Lansing, Michigan, USA). Има две признати специалности – по Социална медицина и здравен мениджмънт и Радиационна хигиена. Професор е във Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт към Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, съобщава Дарик.

Проф. д-р Пламен Димитров е председател на Експертния съвет по медицинската специалност „Социална медицина и здравен мениджмънт“ към министъра на здравеопазването. Член е на Постоянния комитет на Регионалния комитет на Световната здравна организация за Европа и на Изпълнителния борд на EuroHealthNet.

От 2013 г. е професор по Социална медицина и здравен мениджмънт в НЦОЗА. От 2014 г. досега проф. д-р Пламен Димитров заема длъжността заместник-директор на Националния център по обществено здраве и анализи.

Има натрупан професионален опит в областта на здравната политика, общественото здраве, промоцията на здраве и превенцията на болестите, хроничните незаразни болести, социалните детерминанти на здравето и оценката на здравните технологии.

Свързани новини

14-годишно момче е намушкано в гърдите от приятел

vesito

ОбС реши: Кметът Румен Томов гласува “въздържал се” за излизането на Струмяни и Петрич от ВиК Асоциацията

vesito

ДАЗД: Не са постъпвали сигнали от родителите на убитите в Сандански деца

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.