Протестът срещу мръсния въздух в Благоевград се замени с подписка

Протестът срещу мръсния въздух в Благоевград, насрочен за днес, се отлага.Това съобщиха тази сутрин от инициативния комитет. Причината за това е епидемиологичната обстановка в страната. Събираха се подписи пред зала „22 септември“ днес от 12 до 13 часа. На място беше общинският съветник Калоян Ханджийски, който положи подписа си с маска. До момента са събрани 14 подписа. Предвижда се след това да бъде подаден сигнал срещу дейността на Био Тец Рубин в Окръжна прокуратура, подкрепено от подписите на гражданите.
От Инициативен комитет за чист въздух в Благоевград изпратиха отворено писмо с подробности за това до гражданите. Ето какво пише в него:

„Нашата инициатива за чист въздух в Благоевград очаквано събра подкрепа в последните седмици. Групата БЛАГОЕВГРАД ДИША във Фейсбук само за няколко дни събра 1000 членове. Трябва да използваме тази енергия за да доведем нещата до крайна цел- чист и безопасен въздух за децата ни.
Заради епидемиологичната обстановка в страната с цел ограничаване на заразата и разпространението на коронавируса и риска от струпване на хора, спазвайки препоръката на Здравното министерство протестът на граждани на Благоевград „НЕ ИСКАМ да дишам сажди“ от 12 до 13 ч. пред Община Благоевград (пред зала 22 септември) ще се проведе под друга форма:
Събиране на подписи за гражданска петиция „Благоевград диша!“, подписана онлайн от над 750 души досега, между 12ч и 13ч под козирката на зала „22 септември“ на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград.

Подаване сигнал срещу дейността ТЕЦ РУБИН-08 ООД в Окръжна прокуратура Благоевград, подкрепен с подписите на гражданите“, пише в писмото на инициативен комитет за чист въздух в Благоевград.

Свързани новини

Благоевградчанката Алекс Петканова взе важно решение за здравето си

vyara

Костадин Боянски от Полена грабна 50 000 лв. от игра в казино

vesito

За пример! Лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски приюти в дома си пребито куче

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.