Протестът на „Илинден – Ексохи” се пренася на Кулата

Протест в Гоце Делчев. Превозвачи, туристи и работници поискаха възможно най-бързо близкият граничен пункт с Гърция „Илинден” – „Ексохи” да бъде отворен за всички видове превозни средства. В момента оттам могат да минават само тежкотоварни камиони. Дори и в четвъртък, въпреки че е делничен ден, на ГКПП „Кулата” тапите и задръстванията продължават.

Именно заради тях протестират и в Гоце Делчев. Сериозен източник на препитание е граничният пункт „Илинден”, но липсата на туристи заради затворения пункт изправя бизнеса пред криза.

„Изтече информация, че евентуално след 30 юни ще има някакви мерки. Миналата година слушахме много такива лъжи, което караше обществеността да се обезсърчава. Аз твърдя, че затварянето на пункт е чисто икономическо”, смята Кръстьо Веселинков, който участва в протестите.

„Това се изразява изключително негативно на бизнеса. То бизнес няма – нито ние можем да ходим в Гърция, нито гърците да идват у нас. Има изкуствено създадена опашка на пункта, защото не работи през нощта. А от утре няма да може да се пътува и през деня заради високите температури”, обясни пред NOVA Илия Дробенов.

Протестиращите призоваха за икономическа блокада и от българска страна, за да се обърне внимание на проблема. Според тях няма основателна причина за затварянето на пункта от гръцка страна. Те се заканиха да организират протест на „Кулата”.

 

Свързани новини

Мечка броди край Благоевград, следи от лапи забелязани на 500 м от парк Бачиново

vesito

Десислава Иванчева е бременна

desi

Прането на пари на Балканите процъфтява

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.