Протестите на певци и танцьори от ансамбъл „Пирин“ дадоха положителен резултат! Хореографът Мирослав Димитров става директор на ансамбъла

Хореографът Мирослав Димитров е новият директор на ансамбъл „Пирин“, научи ИА „Региона“.

Тази длъжност Димитров ще изпълнява временно до провеждането на конкурс.

„Да, подписах заповедта и се надявам да изведа и върна ансамбъл „Пирин“, там където му е мястото, а това е световната сцена“, сподели Мирослав Димитров.

Припомняме, че в знак на протест голяма част от колектива на благоевградския ансамбъл „Пирин“ пяха и танцуваха под прозорците на Румен Томов.

Те депозираха подписка в подкрепа на Мирослав Димитров, който е хореограф на ансамбъла, и Стоимен Добрев – диригент на оркестъра и хора.

Искането им бе за запазване на стикования вече екип, който не спира да твори и работи неуморно, за да се поддържа високо ниво на ансамбъл „Пирин“, емблема на Благоевград.

Свързани новини

Родители се разбунтуваха! Тръгна петиция против връщане на учениците в класните стаи, зрелостници искат матурите да се премахнат

vesito

Ковид-19 отне живота и на бизнесмен от Благоевград

vesito

Превозвачи отново на протест, искат отваряне на пункта „Илинден – Ексохи”

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.