Простатата – Носител на Генетична Информация, Който Изисква Грижа

Простатната жлеза е разположена точно под пикочния мехур и обгражда уретрата. Нейната основна функция е да отговаря за доброто качество на семенната течност. Тя произвежда субстанция, съставляваща близо 30% от нейният общ обем. Когато е в изправно състояние, индивидът е способен да създаде психически и физически здраво поколение. Има формата и големината на орех през по-голямата част от живота на мъжа. С напредването на възрастта нейният размер постепенно започва да се уголемява, притискайки важни органи в пикочно-половата система. Това води до все по-затрудненото уринира и започва да пречи на всички репродуктивни функции.

Почти всички оплаквания на мъжете в зряла възраст са свързани с възпаление или тумор на простатната жлеза. Простатитът се разпознава по наличието на средновисока температура и честото нощно ставане до тоалетна на представителите на силния пол. Те не могат да освободят цялото съдържание на мехура наведнъж, а струята се точи бавно, болезнено и съпроводена с усещане за парене в слабините. Не са невъзможни и болки в кръста. Има два вида – бактериален и небактериален. По-опасни са, разбира се,доброкачествените и злокачествените образувания.

 Затова и предприемането на подходящите превантивни мерки за поддръжка на простатата. Не са малко тези, които избират да се обърнат към био-козметични средства за по-леко и лесно уриниране. Голяма част от тези натурални продукти за по-лесно уриниране и добра сексуална функция включват активен екстракт от коприва. Такова изделие са капките с билков състав за взаимно удовлетворително преживяване в леглото Prostect.

Прочетете статията докрай, за да научите най-големите заплахи за добрата функция на простатната жлеза. А също и естествените методи и способи за справяне с тях!

Кои Са Най-Често Срещаните Оплаквания, Свързани с Простатната Жлеза?

Почти всички мъже, навършили 50-годишна възраст, страдат от някакво оплакване, свързано с простатата. Това не се дължи само и единствено на поддържането на нездравословен начин на живот, макар и последното да допринася. Основният повод за проблемите с жлезата се отдават на занижения синтез на важни полови хормони. А той се наблюдава при почти всички мъже, попрехвърлили определена възраст. Но кои са основните заболявания, заплашващи благосъстоянието на мъжката психика и физика? Има ли как да се предпазим от тях, без да затрудняваме дейността на простатната жлеза?

Нека разгледаме по-популярните проблеми с простатата:

  • Доброкачествена простатна хиперплазия: Когато е хваната в ранната си фаза, има няколко възможни варианта за третиране. Те включват специализирана диета, редовни упражнения за стягане на седалищния мускул, а също и прием на натурални билкови продукти. В по-тежките фази, може да се стигне и до медикаментозно лечение. Уврежда действието на бъбреците, когато се остави без грижа и внимание.
  • Аденом на простатата: Тя застрашава нормалното функциониране на цялата отделителна система, но подлежи на лечение.
  • Уплътняване на стените на пикочния мехур: Пикочният мехур започва да извършва силни контракции с цел компенсация на запушването. А то самото се образува при притискането на пикочния канал от страна на простатната жлеза. Тези постоянни свивания и съкращения водят до удебеляване на стената. Което пък го кара да задържа все по-малко и по-малко количество урина. Мъжът започва да страда от постоянна нужда за посещаване на тоалетната.
  • Наличие на остатъчна урина в пикочния мехур: Често водят до появата на възпаления, тъй като задържат отпадъчни материали в организма.
  • Камъни в пикочния мехур: Изисква се медикаментозно лечение, а нерядко се стига и до оперативно.
  • Уголемена простата: Належаща е нуждата от драстични промени в начина на живот. Особено в диетата. Може да доведе до сериозни пикочно-полови дисфункции.

Как Да Предотвратим Превръщането на Уголемената Жлеза в Рак на Простатата?

Доброкачествените образувания на простата са напълно третируеми. Нужно е просто да се отиде на лекар, който да предпиша на пациента подходящо лечение. То най-често включва преминаването към по-здравословен начин на живот. Ще се наложи да изключите и елиминирате мазните храни и газираните напитки от менюто си. Но добрата новина е, че ще подобрите цялостното си здравословно състояние. Можете и да опитате някое натурално средство за по-лесно уриниране и добра сексуална функция. Такова са капките с натурална формула с блуграс за облекчено извеждане на течности и добра продължителност на половия акт Простект.

Ходете Редовно на Прегледи, За Да Алармира Простатата По-Рядко!

 Немалко мъже просто приемат факта, че е нормално да имат хронични проблеми с извеждането на урина от организма. Те просто отказват да отидат на преглед при уролог. Но не осъзнават, че така само увреждат здравето на своята пикочно-полова система. Помнете, че повечето заболявания на простатната жлеза са напълно обратими, стига да са хванати навреме!

Свързани новини

Храните ли кучето си правилно?

Regiona

Пубертетът – грешки на растежа

Regiona

Лекари помагат на лекари в условия на COVID-19

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.