Прокуратурата с последна информация за акцията в Тубдиспансера!

Екип от разследващи полицаи и прокурор тази сутрин пристигнаха в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград. По непотвърдена информация се проверява сигнал за злоупотреба със средствата, отпускани от държавата за лечение на болни от Ковид-19.

Проверяващите институции отказаха конкретна информация, за да не пречи на разследването. За „Хоризонт“ говорителят на окръжната прокуратура в Благоевград Георги Мадолев заяви:

„Всички действия, които се извършват, са след разрешение от съда. В условията на образувано досъдебно производство и към настоящия момент не е в интерес на разследването да навлизаме в конкретика и да даваме информация по случая“.

Достъпът до лечебното заведение е забранен, като влизането и излизането на хора от персонала се контролира.

Общинската болница за белодробни заболявания е обособила 12 легла за лечение на хора с усложнения от коронавирус.

Преди време  имаше вътрешен сигнал срещу директора на лечебното заведение д-р Петър Георгиев за еднолично и субективно разпределение на средствата, гарантирани от държавата в борбата с коронавируса.

Настоящото досъдебно производство е образувано за предполагаемо престъпно деяние, но конкретни лица, работещи в болницата, не са споменати.

Свързани новини

МВР – Благоевград с информация за инцидента на АМ “Струма”

vesito

„Фолксваген Шаран“ блъсна жена на пешеходна пътека

vesito

Млад мъж вилня в дърводелски цех в с. Плоски, задържаха го

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.