Продължава почистването на коритото на р. Благоевградска Бистрица от храсти и дървета с цел намаляване на риска от наводнения

Община Благоевград продължава дейностите по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета.
Акцията е превантивна мярка и цели предотвратяване на наводнения при евентуални обилни валежи.
Отстраняването на растителността се извърши на два етапа, като първият от тях се осъществява в участъка от баражите при алеята за парк „Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма.
Преди стартиране на дейностите, служители от ОП „Озеленяване“ са извършили обстоен оглед на периметъра, който ще бъде обхванат.
На по-късен етап Община Благоевград предвижда и почистване на речното корито от саморасли дървета и храсти в участъка от баражите в посока парк „Бачиново“.

Свързани новини

Издават талони за „Синя зона“ в Благоевград

vesito

/Видео/ На тържествена сесия! Председателят на ОбС Андон Тодоров удостои посмъртно със званието “Почетен гражданин” на Благоевград доц. Атанас Дафинов, удостоиха бивши градоначалници на града с почетен знак

vesito

Отново валежи и гръмотевици

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.