Проверяват 11 сигнала за катаджии в храстите

Единадесет сигнала за нарушения на пътни полицаи, които дебнат от засада в храстите или слагат камерите на места “хранилки”, са получени от 18 юни досега. От Дирекция “Координация на контролно-аналитичната дейност” сигналите са изпратени за проверки в структурите на полицията. Така от МВР отговориха на въпроси на “Труд” по Закона за достъп до обществената информация.

В края на септември стана ясно, че на 18 юни т. г. изпълняващият тогава длъжността главен секретар на МВР Стоян Темелакиев е пратил писмо с указания до всички полицейски служби, които осъществяват пътен контрол. С документа 8121р- 10191 на катаджиите е наредено “да осъществяват превенция чрез ВИДИМО (главните букви са на главния секретар – б. а.) присъствие”, да не се спират автомобили за “рутинни” и “безцелни” проверки, а само, когато има данни за престъпления или нарушения.

В писмото се нарежда камерите също да са видими и да се слагат само на места с концентрация на тежки ПТП, участъци с интензивно движение или с уязвими участници в движението.

“Труд” получи отговори и от 28 областни дирекции на МВР и от СДВР, че досега там няма нито един наказан ръководител или редови служител от КАТ за нарушение на заповедта на главния секретар.

Свързани новини

Зловещи подробности за смъртта на Хамстера

vesito

Арестуваха 55 -годишен благоевградчанин, открадна колело

bilyana

Оставиха Нено Димов в ареста

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.