Приключи изборът на двама нови членове на ВСС

Завърши изборът на двама нови членове на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Кандидатите за постовете са двама – Деян Денев от Варненския окръжен съд и Марина Михайлова от Върховния административен съд.

Право на глас имаха 2202 съдии и по-голямата част от тях избираха да упражнят вота си дистанционно.

Общата избирателна активност на съдиите е 30,38 % при 669 гласували, от 2202 имащи право на глас. Посредством системата за електронно гласуване през интернет са упражнили вот 623 съдии. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са гласували 46 съдии. 

Гласували са по-малко от половината от действащите съдии, имащи право на глас, и съгласно законът изборът е нередовен. По тази причина за неделя беше насрочен нов избор.

Съставът на Съдийската колегия на ВСС трябва да бъде попълнен, след като през месец юни Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев подадоха оставки като членове на ВСС заради съпротивата и критиките срещу разработения от тях проект за закриване на малките недостатъчно натоварени съдилища.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

ИТН покани на консултации за състава на кабинета всички партии без ГЕРБ и ДПС

Regiona

Важно за хорека и ритейл секторите: от 15 до 18 предстоят изложения СИХРЕ и #RetailShow

Regiona

Русия е изправена пред най-големия икономически колапс при Путин

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.