Приказката Банско

„Уникално Банско” – един наистина неповторим празник, организиран от Задругата на механджии „Уникално Банско”, Съюзът на туристическия бизнес-Банско, самодейците от НЧ „Никола Вапцаров-1894” и Община Банско в първите септемврийски дни.

„Уникални сме, защото сме банскалии и защото сме заедно, неповторими сме, защото единни преодоляваме трудностите” – така в едно изречение бе събрана същността на празника и тайната рецепта на Банско.

Празник, чието начало бе положено през особено тежката за туризма в Банско 2020 г., за да се превърне в третото си издание през тази година в тържеството на красотата на най-съкровените моменти от човешкото битие – моментите на радостта от живота и неговия непрекъснат кръговрат.

Наред с майсторски приготвените и естетически представени  бански ястия, местните хора и хилядите гости на града станаха свидетели на автентични сцени от живота в Банско преди години. С много символика и весело настроение , на площада в Банско бяха пресъздадени попре́лка, граба́не на мома, посрешча́не на невеста и сватба. Банскалии от всички поколения, пременени в най-празнично реди́ло и с присъщото им достойнство и уважение към традициите, ни върнаха назад във времето,  а неподражаемата Елена Калайджиева сладкодумно разказваше на бански говор безкрайната приказка „Банско”.

Свързани новини

Мустафа Карадайъ води листите на ДПС в Кърджали и Шумен, Делян Пеевски – в Благоевград и Пазарджик

vesito

Болникът на Европа, отново

Regiona

Нов случай на коронавирус в Благоевград, непълнолетно момиче заразено в Кюстендил!

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.