Приеха здрава жена в COVID отделение в Сандански

Здрава жена в COVID отделение заради липса на персонал. Случаят е от Сандански. Там с коронавирус била диагностицирана 90-годишна пациентка. Дъщеря й я завела в тежко състояние в болницата. Там, обаче, се оказало, че няма кой да се грижи за нея. Решението на лекарите било да приемат болната жена, но заедно с нея да настанят и здравата й дъщеря.

Николай Недев и неговата майка Елена Недева са от Пловдив. Те пристигнали в Сандански, за да се погрижат за Катерина Бурова – тяхна съответно баба и майка. Когато я завели в болницата, се оказало, че тя е с коронавирус. После лекарите им казали, че с нея трябва да остане и Елена, за да се грижи за майка си.

„Трябваше да остана да я гледам, защото поне от техните думи нямат персонал и няма кой да се грижи за нея. И затова съм тук“, разказва Елена Недева.

„И това е парадоксът – как може да вкараш здрав човек в COVID отделение да се грижи за неговия родител. В крайна сметка нали, в ковид отделение… Ние се чудим как да се предпазим, а ти вкарваш здрави хора в ковид отделение“, заяви пред НОВА ТВ Николай Недев.

Така, вече два дни Елена е  в COVID отделението с майка си. Жената твърде, че стои вътре без никакви защитни средства.

„Aз съм си с дрехите, с които съм пътувала от Пловдив за Сандански, с една маска обикновена, боса, с чехли. С една нищо и никаква маска, няма ръкавици, няма нищо, никой не е предявил претенции към мен да бъда облечена по друг начин. Никой!“, твърди Елена.

„В момента всички вътре са със защитните облекла, майка ми е по една рокля, както сме тръгнали и с една обикновена маска. Без никакви други предпазни средства. Даже днеска ме помоли да й купя и да й донеса дезинфектант“, посочва и синът й.

От болницата обясниха, че единствената причина да настанят здрава жена в COVID отделението е, че не е имало кой да се грижи за майка й.

„Тези хора с разрешение от ХЕИ се изолират в отделни стаи, понеже майка й не може да се обслужва сама, това се е наложило. Има персонал. Имаме един санитар на всички болни. Това е в полза на болната. От човешка гледна точка“, заяви д-р Огнян Благоев, МБАЛ „Св. Врач“ – Сандански.

 

Свързани новини

Почивката – възможна! Как да почиваме пълноценно? Защо да обичаме планината?

vesito

Какво празнуваме на 8 март?

vesito

Мъж с Ковид-19 направи опит за самоубийство

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.