Премиерът: Правим всичко необходимо, за да изградим боеспособна армия

Българското правителство прави всичко необходимо за изграждане на съвременнаи боеспособна българска армия, която да едостоен съюзник на страните от евроатлантическата общност, казва в своето приветския към българските въоръжени сили премиерът Кирил Петков.

„За мен е чест да Ви поздравя по случай 6 май. Признателен съм на българските военни за техния професионализъм, мъжество, всеотдайност и достойна служба. Българската армия е институцията, която се ползва с най-висок обществен авторитет, уважение и доверие в обществото“, казва премиерът.

Той участва в тържествената церемония и водосвет на знамената светини на армията, който се проведе пред Паметника на Незнайния воин в центъра на София.

“Военнослужещите са носители на висок морал и отговорност, проявявани с еднаква решимост както в бурни исторически моменти като сегашния, така и в годините на мирен живот“, се казва в посланието на премиера към военните.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGovernment.of.Bulgaria%2Fvideos%2F334025905325047%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Водещ експерт по катастрофи: Шофьорът на автобуса е действал неадекватно

Regiona

„Маркет линкс“: ИТН се срина до трето място, ГЕРБ излиза начело

Regiona

К: Свят | САЩ отвориха границите си за ваксинирани; Пет партии официално договориха кабинет в Чехия без Бабиш

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.