Прекратиха обществената поръчка по избора на изпълнител за рекултивация на градското сметище край Дупница

Прекратена е обществената поръчка за избор на рекултивация на общинското депо за отпадъци в местност Злево край Дупница, обявиха от общинската администрация. Решението е на кмета Методи Чимев.

Експертите в общинска администрация са открили нарушение при откриването на процедурата и тя се спира. Прогнозната стойност на всички дейности по рекултивацията е около 7 милиона лева.

Оферти и заявки за участие в процедурата се приемаха до 10 юли. Сметището в местността Злево е на площ около 200 декара. Сметонасипването е започнало преди 60 години върху терен с денивелация около 75 метра в границите му, със стръмни откоси, с височина над 60 метра. След затварянето му на 1 януари 2018 г. сметището се самозапалва често, особено при дъжд и в горещините.

Живеещите в района – в ж.к. „Бистрица” и близкото с. Джерман, се оплакват, че постоянно е задимено.

РИОСВ наложи глоби на Общината и за неправилна експлоатация – на сметището има претоварена площадка, която все още се използва. Според проекта за рекултивация след всички дейности районът ще бъде затревен, ще бъдат засадени 17 322 дървесно-храстова растителност, а мястото ще се превърне в гора.

Свързани новини

Крадците се активизираха през празниците в Пиринско. Задигнаха агнета, дизелово гориво и още…

vesito

86 -годишна жена пострада при пожар в къщата ѝ, транспортирана е спешно в болница

bilyana

От последните минути! Две пожарни и линейка хвърчат към Делвино

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.