Председателят на РИК Мартин Бусаров: За 4 дни са променени 240 имена в секционните комисии

320 000 бюлетини и изборни книжа за предстоящите парламентарни избори пристигнаха днес в Благоевград. Те ще се съхраняват в Митницата в областния център до четвъртък, когато ще бъдат разнесени с представители на Областната администрация и РИК до всяка една община от изборния район.

„Традиционно в последната седмица преди изборния ден продължават смените в секционните комисии. През последните четири дни има около 250 имена, които са подадени за промяна. Върви регистрацията и на застъпниции представители на партии“, каза председателят на Районната избирателна комисия Мартин Бусаров.

По думите му броят на ваксинираните членове на СИК е малко над 10% от общия състав на членовете в изборния район. Процесът на ваксинация за тях е приключил около 7-8 март и вече не се извършва такава.

По отношение постъпили сигнали за нередности, свързани с изборния процес, Мартин Бусаров заяви, че такива няма.

„Имаме само едно висящо производство по жалба, по която събираме все още информация. Дали сме указания на изпратилите съответната жалба и в дните до неделя предстои да я разгледаме“, каза още той.

Процесът по гласуване на карантинирани лица е изчерпателно изброен в две решения на ЦИК, допълни Мартин Бусаров.

„Такива лица трябва да подадат своето заявление, с което да заявят желанието си да бъдат посетени от подвижна избирателна кутия. Общинската администрация е тази, която извършва проверка дали тези лица всъщност са с предписания от РЗИ, с което ги поставят под задължителна карантина.“

„Вечерта за изборния ден сме предвидили пластмасови прегради, които да ограничават директния контакт между педставителите на СИК и РИК, с цел запазване живота и здравето им. Вървим по график и ще успеем да се справим с предизвикателството в условия на КОВИД да проведем едни честни и законни избори“, допълни областният управител Бисер Михайлов.

Източник: Радио Благоевград

Свързани новини

ВиК – Благоевград полага нов водопровод по ул. „Васил Левски“ в село Крупник

vesito

/Видео/ По предложение на групата на ДПС! ОбС прие да се опрости таксата за битови отпадъци на фирмите, засегнати от пандемията

vesito

Протестърката Люси Манова поведе десетима на протест под надслов „Търпението свърши“, заяви: Протестираме срещу всички и всичко!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.