Председателят на ОбС Андон Тодоров и общинари почетоха Гоце Делчев

В Благоевград почетоха днес 117 години от смъртта на революционера Гоце Делчев. На паметника на героя, който се намира на площад „Македония“, венец  поставиха председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров и общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев, представители на общинска администрация, политически партии и  общественици.

Водещата на церемонията  припомни на присъстващите най-значимите събития от живота на дееца.

Георги (Гоце) Николов Делчев е един от най-значимите български революционери. Той е водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, по-късно известни като Вътрешна македоно-одринска революционна организация. Национален герой в България и Република Северна Македония.

Гоце Делчев е роден в Кукуш през 1872 година в семейството на Никола и Султана Делчеви. Неговите братя Милан, Димитър и Христо Делчеви също са членове на ВМОРО.

Свързани новини

Инцидент край Железница! „БМВ“ се преобърна, водачът пострада

Regiona

Община Петрич получи право безвъзмездно да управлява обект „Античен град Хераклея Синтика“

bilyana

Царят на виното Славчо Тренчев: Имам лозе в Дъбрава, трябва много любов и скрита молитва

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.