Председателският съвет на ОбС Благоевград заседава днес

Председателският съвет на ОбС Благоевград проведе днес заседание. Решено беше общинската сесия да се проведе на 31 януари от 9.30 часа в зала „22-ри септември“. В дневния ред, изготвен от председателя на ОбС Андон Тодоров,  са заложени 37 точки като и този път ще бъдат решавани важни въпроси за община в Благоевград.

Както ИА „Региона“ писа зам. председатели са Христо Ковачки, Калоян Ханджийски, Евгени Бибов, Мехмед Вакльов, Иван Ризов, Кирил Ваклинов, Гергана Бечванова- Янчева и Гергана Муртова.

В първа точка в дневния ред е заложено предложение относно избор на служители от общинска администрация за членове на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол към Общински съвет Благоевград.

Съветниците ще разискват предложение относно приемане на Стратегия за управление и разпореждане с общинската собственост на Община Благоевград за периода 2019 – 2023 година, както и предложение, относно приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2020 г.

В дневния ред е включено и предложение, относно приемане на бюджета, Плана за финансиране на капиталовите разходи за 2020 година и актуализирана бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2020 г. – 2022 г. на Община Благоевград.

В девета точка в дневния ред е заложено предложение, относно проект за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград, а в десета предложение относно проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища на Община Благоевград.

Предвижда се съветниците да гласуват още важни точки, свързани с общината в Благоевград.

Свързани новини

Председателят на ОбС – Благоевград Андон Тодоров отмени насрочената за 31 август сесия за 11 септември

vesito

Тревожно! 13 смъртни случаи от грип в Гърция

vesito

Щабът: Без нов случай на новозаразени в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.