Предложение: По 50 лева ваучер за хотел или ресторант на всеки ваксиниран българин

Всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лева, които да може да използва за почивка у нас или посещение в ресторант. Това предлага Националният борд по туризъм. От организацията настояват за провеждането на кампания със стимули за ваксинация.

Националният борд по туризъм настоява държавата да засили рекламната кампания и да въведе стимули за ваксинация в страната. Ниският процент на сложени дози у нас пречи на туризма и на привличането на чуждестранни туристи, заяви д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ.

Тя посочва, че основните пазари за българското Черноморие като Великобритания, Германия и Русия пускат своите граждани да почиват в страни с висок процент на ваксинация и че това е една от причините към момента да нямаме туристи от тези страни.

В допълнение техните здравни власти следят и процента на ваксиниран персонал в туристическите дестинации, посочват от НБТ.

Затова от браншовата организация настояват Министерството на здравеопазването да организира мощна национална маркетингова и рекламна кампания в подкрепа на ваксинацията, която да въведе стимули, каквито вече има в някои страни.

Според НБТ, ако се въведат 50-левовите ваучери за ваксинирани, ще бъде подпомогнат пряко туристическият сектор, който пострада най-много от световната пандемия.

От организацията дават за пример практики от САЩ, чиято цел е да мотивират скептично настроените хора.

Щатът Охайо например всяка седмица отпуска по жребий награда от 1 милион долара – в лотарията участват гражданите, които вече са имунизирани. Преди няколко дни град Ню Орлиънс предизвика сензация, когато обяви, че за всяка инжекция с ваксина ще се полагат по половин килограм лангусти безплатно, посочват от туристическия борд.

И продължават с изброяването на оригинални хрумвания:

„В някои провинции на Индия бижутери подаряват на ваксинираните златна халка за носа, в Русия и Сърбия раздават ваучери за покупка на стоки. В Трансилвания в Румъния ваксинират в замъка на Дракула и издават сертификати за безсмъртие.“

Свързани новини

Днес: Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури в 19 области

vesito

Ердоган: Износът на Турция ще надвиши 250 млрд. долара

Regiona

БСП отбеляза първи май без традиционното шествие

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.