Предлагат изключване от олимпийска подготовка на бияча от Русе, жертвите му са над 15

„Ще предложим ученикът да бъде преместен в самостоятелна форма на обучение, изключването му от Олимпийското звено и от клубовете по кану-каяк“. Това обяви Гергана Неделчева, преподавател и председател на комисията пред БТВ.

 Целта на „Олимпийските звена“ е определяне и включване на талантливи състезатели подготовка с цел подсигуряване на националните отбори на Олимпийските игри.Неделчева обясни, че ученикът е имал добри спортни резултати.

„И двамата треньори бяха категорични, че няма място в отборите им за такъв състезател“, добави председателят на комисията по противообществените прояви към училището.

Оказа се, че жертвите на бияча са повече от 15.

Кристо е на 16 години. Той също е бил жертва на насилие от страна на Махмуд. През юни докато бил навън с приятели, от някъде се появил насилникът и започнал да го блъска.

Пред Нова телевизия  момчето обясни, че към онзи момент не познавал нападателя си.

„Според него аз не съм се държал както трябва с хората, с които съм излязъл”, сподели момчето. Кристо разказа още, че тръгнал да се прибира, но непознатият бияч го проследил, започнал да го обижда и да го рита, ударил го и два пъти в кръста. Саморазправата продължила и пред входната врата на пострадалия. Насилникът дори взел ключовете му от дома. Майката на Кристо – Десислава Георгиева, заяви, че сигнал в полицията не е подавала. След като видяла клипа в интернет обаче, веднага го свързала с насилието над сина й.

Зам.-директорът на училище „Майор Атанас Узунов”, чийто възпитаник е Махмуд, Гергана Неделчева сподели, че не са й извести агресивни прояви на момчето по време на учебния процес. Станал ясен обаче случай на арогантно поведение на ученика към учител в учебното заведение.

„Вербално агресивен е бил, обиждал е колега”, каза тя. Неделчева обясни, че на педагогическия съвет, който ще се проведе днес в спортното училище, ще бъде наложена санкция на дванайсетокласника – преместване в самостоятелна форма на обучение и изключване от олимпийското звено.

Борис е един от младежите, които стоят зад организацията на протестите в града. „Тук говорим за истинска обществена опасност”, коментира той.

В сряда окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев призова жертвите на насилника да не се колебаят да подават сигнали в полицията и прокуратурата.

Свързани новини

Добрата новина: Локализираха пожара край Лесичово след три дни борба на стотици хора

vesito

Издирват ключови свидетели срещу Каспъра, очевидци се страхуват да говорят

vesito

Трудов инцидент: Двама работници от Абланица загинаха при смяна на тръби  

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.