Превозвачи: Ако постигнем договорка със социалния министър, няма да има протест

Превозвачите излизат на протест утре заради неизплатени помощи за подпомагане на бизнеса. Преди това обаче днес те ще проведат среща със социалния министър Гълъб Донев.

„Никога не сме имали претенции кога ще бъдат разпределени средствата, това не е причината за нашия протест. Причината е липсата на останалите мерки. От 1 юни нямаме мярката 290 лв., а 60/40 беше направена с 40% спад в оборота. Искаме мярката 60/40 да бъде с 20% спад в оборота, да се възстановят тези 290 лв. помощ, както да се намери вариант за компенсиране на високите цени на горивата“, заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерация на превозвачите.

По нейните думи протестът не е политически и ако се постигне договорка със социалния министър, демонстрацията може да се отмени.

„Имахме сериозни затруднения в изплащането на възнагражденията. За август месец нямахме абсолютно никаква помощ“, обясни Милтенова.

Според нея оправданието е било актуализацията на бюджета.

От своя страна Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат сподели, че са формулирани 5 искания.

„Искаме облекчаване на данъка по подобие на механизма, въведен през 2021 г. и изработване на ясна стратегия за транспорта и справяне с нерегламентираните превози“, подчерта той.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Важна новина от БАБХ за пъпешите

Regiona

Борисов за коронавируса: Това е един вид война

vyara

Украйна може да бъде „кандидат“ за ЕС не и държава-членка

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.