Преброяват кучетата в Благоевград

Община Благоевград и Съвет за сътрудничество, който е помощен орган към Кмета, стартират кампания за преброяване на домашни и бездомни кучета на територията на областния център и прилежащите малки населени места.

Инициативата е в рамките на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Периодът, в който ще бъде извършено преброяването е от 20 до 30 септември 2021 г.

Всеки, който желае да вземе участие в доброволческата кампания, може да заяви на savetdogs@gmail.com, като следва да бъдат изпратени име, презиме, фамилия и телефон за връзка.

Доброволците ще бъдат разделени по райони, като преброяването ще се осъществява по домовете, чрез домоуправителите.

Предвидена е и възможност за включване на доброволци, които не са навършили пълнолетие. За целта има изготвени специални бланки, които следва да бъдат попълнени от родител/настойник.

Пакетът от документи, може да бъде изтеглен от тук: http://www.blgmun.com/calendar312/Prebroyavane_kucheta.html .

Доброволците ще получат подробни инструкции. Предвиден е и Сертификат за доброволческа дейност за всеки участник след приключване на кампанията.

Вече е проведено и обучение на кметовете и кметските наместници в община Благоевград.

С цел овладяване на популацията на безстопанствените кучета, Община Благоевград е отправила покана към ветеринарен лекар от Швейцария, представляващ фондация „Ветеринарни лекари в действие“. Очаква се той да пристигне в Благоевград през втората половина на м. октомври 2021 г., за да извърши безплатна кастрация на бездомни четириноги.

С цел поясняване на ползите от кастрацията на кучета, Община Благоевград създаде и дигитална информационна брошура.

 

Свързани новини

Антирекорд от 710 заразени за ден с коронавирус в Пиринско, има и ваксинирани, преболедували и бустерирани, в това число и медици

vesito

Седмицата започва с променлива облачност, градусите остават сравнително високи

bilyana

Тежка катастрофа със загинал край Зелен дол, кола и тир в смъртоносния сблъсък

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.