Пребориха безработицата в Пиринско

По-ниска безработица в Благоевградска област през януари в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Благоевград. Намалението е с 0,6%, информира Станислава Поповска, директор на дирекцията.

Първата обща трудова борса за тази година ще се проведе в Сандански, съобщи Станислава Поповска, цитирана от Радио Благоевград. Няколко институции организират кариерен форум за българи във Великобритания, допълни Поповска. Целта е мотивирането и връщането на сънародници в страната ни. Четирима работодатели от Благоевградска област вече са представили своите презентации в посолството на България в лондон, където ще се състои инициативата, в чиято основа е Министерството на труда и социалната политика.

Инспекцията по труда в Благоевград ще организира разяснителна кампания, която ще припомни на работодатели и работещи в селското стопанство възможността за възлганане на дейности чрез еднодневни договори. Кампанията ще се проведе в селата Катунци и Карналово в началото на март. Това заяви на проведената днес пресконферениця на трите социални служби Славянка Симитчийска, директор на инспекцията.

10 искания са постъпили в Инспекцията по труда за назначаване на работа на непълнолетни лица. Всичките са одобрени, каза Славянка Симитчийска. През януари инспекторите са извършили 55 проверки в хотели и заведения в зимните курорти в областта, информира Симитчийска, която посочи, че неправомерно са били наемани лица от други държави.

От Регионална диркеция за социално подпомагане – Благоевград съобщават, че са одобрени над 4500 безплатни винетки за лица с увреждания. Около 30 са отказани, заяви експертът Станка Михова. 82 са приемните семейства, всички са професионални. Настанените в тях деца са 65, каза още Михова.

Свързани новини

Безработни извиха опашка пред Бюрото по труда, благоевградчанка: Не от вируси, от глад ще измрем!

vesito

Синът на благоевградчанката Алекс Петканова днес е рожденик!

vyara

Банско сведе глава в почит на поета Никола Вапцаров

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.