По 40 лв. за едно и 90 лв. за две деца за бедни родители

Размерът на детските добавки остава без промяна до март. В проектобюджета на служебното правителство беше предвидено леко повишаване на детските. Но новият кабинет е внесъл законопроект в парламента, според който семейните помощи за деца остават без промяна до 31 март, до когато трябва да е приет новият бюджет за 2022 г.

Семействата с ниски доходи ще получават по 40 лв. на месец да едно дете, по 90 лв. за две, по 135 лв. за три и по 145 лв. за четири деца, като за всяко следващо ще взимат по още 20 лв. За да получат тези помощи средномесечният доход на член от семейството за 12 месеца трябва да е под 410 лв. Ако доходът на човек от семейството е между 410,01 лв. и 510 лв., ще получават 80% от помощта.

Без промяна остава и еднократна помощ при бременност и месечна помощ за отглеждане на дете до навършване на една година.

Свързани новини

Мутафчийски се съмнява в резултатите от карантината в Банско

desi

Студентът в АУБ – Благоевград и брат на убиеца с потресаваща изповед за смъртта на баща си и сестра си в САЩ

vesito

Извънредно: Откриха мъртъв Румен Тодоранов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.