По предложение на групата на ГЕРБ ОбС Благоевград реши караваните и временните търговски обекти да не плащат наеми по време на извънредното положение

По предложение на групата на ГЕРБ общинските съветници в Благоевград приеха предложението временните търговски обекти, както и караваните да бъдат освободени от наем. Облекчението ще важи само за редовните платци до края на 2019 година.Ако те обаче искат да се възползват от бонуса трябва да внесат дължимите наеми до влизане в сила на това решение.

Предложението отправи общинският съветник Кирил Илиев, който бе най-дейният съветник с предложенията си на заседанието. С тази мярка ще се намали тежестта, която спъва дейността на хората от средния и дребния бизнес, който е пряко засегнат от наложените забрани по време на извънредното положение.

По време на днешното заседание, което се проведе в зала „Яворов“ при строги мерки срещу КОВИД-19, местните парламентаристи приеха Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Община Благоевград за 2020 година с 37 гласа „за“ и 1 „против“.

В началото на заседанието председателят на ОбС Андон Тодоров връчи пликове с парични суми на двама съветници, които са станали наскоро родители.

Той съобщи още, че се сформира нова група в местния парламент“ Група на свободните демократи“, в която влизат Калоян Ханджийски, Мирослав Чолев и още двама съветници.

Съветниците не приеха предложението на кмета  Румен Томов да се облекчи процедурата по прекратяване на съсобственост с граждани и фирми на имоти до 30 кв.м. и това да става само със заповед на градоначалника и одобрение на цената от Комисията по икономика и приватизация в ОбС – Благоевград.

Без дебати съветниците  гласуваха  предложението за План за действие на Община Благоевград за интегриране на ромите.

По точката, касаеща приемане на годишен финансов отчет и баланс за 2019 година на общинско търговско дружество „БЛАГОЕВГРАД ФЕСТ“ ЕООД, думата взе общинският съветник Кирил Илиев. Той изрази мнение, че дружеството не трябва да се закрива, защото за изминлата година то е голяма печалба.Местният парламентарист се обяви за оздравяване на дружеството, на противоположното мнение беше зам.-кметът по икономическите дейности Ясен Попвасилев.

От БСП  примомниха, че дружеството няма ресурс, нито технически и експертен състав и до сега е възлагало дейности на външни фирми.

 

Свързани новини

/Видео/ Костадин Паскалев: Много отдавна в България общественият интерес е забравен, а само интересите на личности са важни

vesito

/Видео/ ОбС Благоевград отхвърли новата система за прием в І клас, не одобри и нова структура на бюджетното звено „Социални услуги“
Ивайло Червилов сряза предложението на Иван Ризов

vesito

Дъщеричката на съветничката Соня Ставрева празнува пети рожден ден, долетяха подаръци от София, Англия и Португалия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.