По-дълго ще живеем, ако пеем

Учени от Йейлския и от Харвардския университет установиха ,че пеенето удължава живота на човека.

Това занимание подобрява психичното и физическото състояние на хората, което способства за повишаване на тяхното дълголетие. Пеенето има и още едно благотворно въздействие – то понижава риска от развитие на деменция.

Певческите изпълнения се отразяват положително на мозъка, тъй като стимулират постъпването на по-големи количества кислород в кръвта. Пеенето се оказва, че понижава кръвното налягане и предотвратява симптомите на депресия.

Проучването установило, че когато човек изпълнява своите любими песни, в неговия организъм се отделят ендорфини. Те от своя страна повишават настроението и хората се чувстват по-щастливи.

Специалистите, водени от екипа на Нина Нун от Харвардския университет, уверяват, че вокалните способности нямат никакво значение, тъй като пеенето при всякакви обстоятелства влияе положително на общото здравословно състояние на индивида.

Източник: Монитор сн: илюстративна

Свързани новини

Близнаци избягвайте да изказвате мнението си на работното място, Везни емоционален ден и още…

bilyana

Любо Киров, Кърнев и БГ продуцентите регистрират ЕГН на песните си

Regiona

Известна порноактриса обяви…

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.