По време на епидемия: Ще останат ли 70 000 души без лекарска помощ в Гоце Делчев?

„Болницата в Гоце Делчев остава без 14 от лекарите си. В условията на епидемия – ще останат ли повече от 70 000 души без лекарска помощ?

Преди месец д- р Иван Канелов е един от медиците, подали оставка.Неразумно управление, авторитарно управление, ненормално отношение с колеги, медицински специалисти и така нататък – хора, които в дадена ситуация взимат по- голямо брутно възнаграждение от управителите на отделенията, посочва д- р Иван Канелов.Тогава управителят поставя на молбите резолюция, че не е съгласен.А преди дни лекарите заявяват готовност да останат на работа по време на кризата. Въпреки това, след изтичане на предизвестията, медиците са освободени.

Според управителя – така е по закон.

Д-р Владислав Улевинов, управител на МБАЛ „Иван Скендеров“ обяснява, че се касае за ред и правила.Искам по-голям обем работа. Има звена, които са неработещи от години. Не може едно детско отделение да генерира и инкасира повече потенциал и оборот от една Хирургия и Акушерство и гинекология, взети заедно, посочва управителят на болницата.

Според Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев, двете страни трябва да си подадат ръка.В такова чумаво време и при такива големи проблеми, трябва заедно да спрат и да помагат на хората, смята кметът.Част от напускащите лекари са и завеждащи на отделения. На някои от тях ще бъде предложено да останат до края на извънредното положение.

А в района е направена и подписка в защита на местните медици- с над 6 000 подписа./бТВ

Свързани новини

Тираджия от Благоевград осъди шефа си, защото…

Regiona

Нови директори начело на Камерна опера и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

vesito

Месни заговезни е! От днес започват строги забрани, ето какво се прави за последно

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.