Пощите стават офиси на общините

Регионалните пощенски клонове ще бъдат превърнати в центрове за комплексни административни услуги. Това заяви пред депутатите от парламентарната Комисия по транспорт и съобщения вицепремиерът Калина Константинова, в чийто ресор на управление вече ще попада държавната пощенска служба.

„За повечето административни услуги гражданите пътуват до областния град“, обясни Калина Константинова. Тя допълни, че в редица малки населени места местната пощенска станция е единственото „лице на държавата“.

Вицепремиерът допълни, че Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и звеното за вътрешен одит ще направят анализ на активите на „Български пощи“ ЕАД, а след проверката ще бъдат набелязани конкретни действия за оздравяване и ефективно управление на дружеството. Според Константинова всяка година дружеството губи пазарен дял.

Източник: Труд

Свързани новини

Един от най-богатите хора на света постигна нов рекорд

Regiona

Времето днес, прогноза за неделя, 24 септември

vesito

Трети март е! Честито Освобождение!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.