Последни новини от Кризисния щаб, има заразен в Дупница

Броят на заразените с COVID-19 у нас е 201. Това съобщи шефът на Кризисния щаб за борба с коронавирус у нас ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг във ВМА. Единственото ново е, че имаме един заразен в Дупница.

 

Положителната проба за коронавирус на 43-годишен пациент в Общинската болница в Дупница бе потвърдена официално днес. Пациентът, който е получил като усложнение двустранна бронхопневмония е бил приет в събота. Линейка на Спешния център в Дупница е била извикана на адреса му, след като той се е обадил на телефон 112 и е съобщил, че има всички симтпоми на болестта коронавирус. Съмненията си той обяснил освен със симптомите и с пребиваването си в Банско, където е имал търговски обект. По думите му, той си тръгналб от курортната община преди да бъде наложена блокада или преде около 2 седмици.

Пециентът е настанен в изолатора на общинскатат болница, който се намира в ортопедичното отделение, специално обособено за целта в сградата на Военна болница.

„Във връзка с увеличаването на случаите и изчерпване на капацитета на ВМА и „Пирогов“ щабът ще направи предложение да се издаде заповед всяка една болница в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус“, допълни ген. Мутафчийски.

Свързани новини

Зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова обсъжда „зелените коридори“ в РЗИ-Благоевград

vesito

Децата на COVID-19

Regiona

Андон Тодоров свиква парламентаристите в Благоевград на редовно заседание

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.