Посланикът на Германия посети ЮЗУ

Негово превъзходителство Кристоф Айххорн, извънреден и пълномощен посланик на Федерална република Германия в България, посети днес Югозападния университет „Неофит Рилски“.  Той беше посрещнат от ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков и заместник-ректорите проф. д.изк. проф. Йордан Гошев и доц. д-р Ицка Дерижан. На срещата присъства и Димитър Станишев, съветник на посланика и успешно защитил докторантура в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Ректорът запозна гостите с историята, развитието и успехите на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

По време на работната среща посланикът представи ролята на посолството и възможностите за сътрудничество с различни институции, сред които Гьоте-институт, Германската служба за академичен обмен и др. Бяха разисквани въпроси за обучаващите се студенти от Германия в ЮЗУ „Неофит Рилски“ по програма „Еразъм+“ и контактите на Югозападния университет с немски университети.

Срещата завърши с пожелания за задълбочаване на академичния обмен между България и Германия и разширяване на сътрудничеството в различни области.

 

Свързани новини

Неуморната Здравка Чимева! Винаги усмихната и делова: 15 г. влага време, сили и финанси в организацията „Движение – Ние, жените“

vesito

Като на филм! Ето как спипали брата на Бербатов с дрогата

vyara

Времето днес: Горещо, но градусите леко ще паднат

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.