Португалия отменя 14-дневната карантина за българите

Във връзка с отчетените в България през последните 14 дни по-малко от 500 случая на заразени с Covid-19 на 100 000 души, за пристигащите на континенталната част на Португалия от България отпада задължението за 14-дневна карантина в периода 00.00 ч. на 1 май до 23.59 ч. на 16 май. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Лисабон остава ограничението за наложителни пътувания – професионални ангажименти, с учебна цел, събиране на семейства, по здравословни и хуманитарни причини.

Всички пътници, независимо от гражданството, пристигащи на континенталната част на Португалия, трябва да представят преди качване на самолета отрицателен PCR-тест, извършен до 72 часа предварително. Изключение от това изискване се прилага за деца до 24-месечна възраст.

Пристигащите по въздух на континенталната територия на Португалия, независимо дали като крайна дестинация или транзит, трябва да попълнят формуляр. Доказателство за попълването на формуляра трябва да се представи на контролно-пропускателните пунктове.

Свързани новини

ЧЕЗ Електро предоставя възможност за индивидуални планове при затруднения с плащане на сметките за ток

vesito

Страсти и тревоги! Абитуриентските балове пред провал    

vesito

ЕС и САЩ имат разногласия за климатичните стратегии

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.