Полицаят, спасил първокласник в кома: Не съм герой… нормална реакция

Не се приемам за герой. Това е една нормална човешка реакция и е добре всеки да е подготвен, да действа правилно и адекватно. Така началникът на т. нар. „Магистрална полиция“ в КАТ-Пловдив гл. инсп. Илиян Гвоздев, спасил първокласник от ОУ „Васил Петлешков“, коментира случката от вчера.

„Бях при директорката на среща. Излизах от срещата и видях, че срещу мен тича начална учителка. Поиска помощ от мен, тъй като едно от децата в първи клас е в безпомощно състояние. Отидох в класната стая, видях, че не изглежда добре. Прецених, че състоянието му не позволява да чакаме линейка. Взех го на ръце и тръгнахме с патрулката. Придружи ме медицинската сестра от училището. Пуснах звуков и светлинен сигнал. В болницата ни посрещнаха истинските професионалисти, които върнаха детето към живот“, каза полицаят герой.

Той посочи, че в подобни ситуации човек трябва да запази спокойствие и да разчита на здравия разум, предава „Марица“.

„Нашата професия е такава, че винаги сме първи на произшествие. И от нас в много от случаите зависи да реагираме бързо и адекватно“, посочи гл. инсп. Илиян Гвоздев.

Свързани новини

Решено: Карантината в Гърция пада след Великден

vesito

Ужасна трагедия! 27-годишен баща се прониза с нож в сърцето

desi

Взривове се чуват в Киев и Харков и тази сутрин

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.