Полицай от Симитли спечели  дело за неизплатен извънреден труд

Полицай от Симитли спечели в Районен съд – Благоевград дело за неизплатен извънреден труд. В исковата си молба мл. автоконтрольор в полицейския участък, водещ се към 2-о РУ – Благоевград, претендира за допълнително възнаграждение от 1939,76 лв. за положените 284 часа извънреден труд за периода 20.09.2016 г. – 19.09.2019 г., получен в резултат на преизчисляване на положения нощен труд с коефициент 1.143. В хода на делото е допусната съдебно-счетоводна експертиза, при която вещото лице стигнало до същите изчисления и крайно заключение, че тази сума следва да бъде изплатена на полицейския служител.

На база приетата експертиза шефката на съда Вера Коева счита иска за основателен и осъжда ОД на МВР – Благоевград, представлявана от директора Дойчин Дойчинов, да изплати сумата от 1939,76 лв. ведно със законната лихва, считано от датата на подаване на исковата молба в съда – 20.09.2019 г., до окончателното погасяване на вземането. Наред с това полицейската дирекция ще трябва да поеме направените съдебни разноски – 400 лв. за адвокатски хонорар, възнаграждението на вещото лице от 300 лв. за експертизата и 77,59 лв. държавна такса по предявения иск. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд, който е последна инстанция в спора.

Това e поредното осъдително решение от серията 56 съдебни дела, заведени от благоевградски полицаи от 1-о и 2-о РУ за неизплатен извънреден труд. Първите решения станаха факт преди 10 дни по искови молби на двама полицаи от 1-о РУ – Благоевград. По едното дело съдия Димитър Беровски осъди ОД на МВР – Благоевград да изплати 2190 лв. на полицейски служител за 313 ч. извънреден труд, на колкото е преизчислен положеният от него нощен труд за 6-годишен период – от октомври 2013 г. до октомври 2019 г. По второто дело ОД на МВР – Благоевград бе осъдена да изплати на друг полицай 1679 лв. за 236 ч. извънреден труд, получен от преизчислението на положен нощен труд за периода март 2017 г. до октомври 2019 г. Освен дължимите суми полицейската дирекция е осъдена да изплати направените от ищците съдебни разноски – 400 лв. за адвокатско възнаграждение, както и по 352 лв. за съдебно-счетоводната експертиза.

В Районен съд – Благоевград има такива дела по ЗЗД от 69 пожарникари, както и от гранични полицаи.

Свързани новини

Безплатен транспорт за учениците от Банско!

bilyana

Служебният премиер запали свещ за Богородица в храма на Банско

vesito

Кирил Илиев е спортист №1 за 2021 г. на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.