Полицаи проснаха ученик на земята, опитал да удари униформен и…

Ученик бе осъден за хулиганство, след опит да удари полицай след гонка в Кършияка. 18-годишният се изправи пред Районен съд, след като преди месец пристъпил закона.

Момчето било спряно от полицаи на кръстовището между улица „Победа” и булевард „България”. Тъй като младежът отказал да предостави документи за самоличност, на последният бил съставен фиш за 20 лева. Докато траела проверката, четирима служители на Трето районно случайно минавали покрай кръстовището, на път за обяд в близко заведение. Те спрели при колегите си и дори станали свидетели при вписване на акта.

След връчването на акта, ученикът си тръгнал. Точно след час обаче, на улица „Васил Левски”, момчето видял същите четирима полицаи, които се връщали от обедна почивка,пише trafficnews. Ядосан, че е получил глоба, тийнейджърът на висок глас се развикал по адрес на униформените, наричайки ги с обидни думи и подлагайки на съмнение сексуалната им ориентация. Служителите на Трето районно направили забележка на момчето, но то отново ги обидило и хукнало да бяга.

След него се втурнали и двама униформени. Не след дълго, след кратка гонка, ученикът се спънал и паднал. Това улеснило униформените, които го задържали. Опитвайки се да го арестуват, младежът оказал съпротива, дори се опитал да удари единия полицаи. Въпреки това, ученикът бил отведен в районното, където прекарал 24 часа.

Спрямо него било повдигнато обвинение за хулиганство, а не след дълго изправен пред съда в Пловдив. Пред магистратите тийнейджърът изразил съжаление и признал вина.  До момента момчето не е било съдено и няма криминални прояви.  Според изискана справка, ученикът е бил отличник и с добро поведение в клас. В същото време момчето си е помагало, като в свободното си време е работел.

Точно това наклонило везните в негова полза. Магистратите го освободиха от наказателна отговорност, но го наказаха с административна глоба. Санкцията била в рамките на пределния минимум, а именно 1000 лева.

Свързани новини

Пияна майка качи децата си в колата и хвана пътя. Задържаха я!

bilyana

Задържаха 25-годишен мъж за отвличането на момичето в Димитровград

vyara

Гол до кръста пациент с COVID-19 избяга от болница в София

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.