Позиция на ВиК – Благоевград във връзка с проливните дъждове и наводняването на пътната инфраструктура в града

По повод сериозното количество валежи в Благоевград през днешния ден, както и наводняване на улични платна, следва да бъде уточнено, че поддържането на дъждоприемните шахти не е задължение на ВиК оператора.

Същите се стопанисват и почистват от съответната фирма за чистота към Общината, съгласно Наредба N 4 за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационни системи.

Паралелно с това, следва да се има предвид, че канализационната система не е обезпечена да отведе поройни дъждове.

Тя е изградена с определени параметри.

Около Благоевград, към настоящия момент, няма изградени охранителни канали, които да спират повърхностни води в големи количества.

Въпреки че поддържането и почистването на дъждовни приемници не е задължение на ВиК оператора, „Водоснабдяване и канализация“ се стреми да съдейства във всеки един момент, за да бъдат предотвратени извънредни ситуации!

И през днешния ден, дежурни екипи на ВиК със специализирана техника съдействаха за отстраняване на проблемите.

Свързани новини

Моторист е загинал при ПТП в Кресненското дефиле

bilyana

Доц. Мангъров сравни случващото се в Банско с Милано

vyara

Сгащиха двама по време на кражба на тротоарни плочи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.