Пожарникари от Разлог в помощ на пострадалите в Турция

Четирима служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разлог помагат на пострадалите от земетресението в Турция.
В понеделник за град Адана, заедно с един от първите лекари доброволци- д-р Стойчев и спасителни кучета, заминаха Любчо Джолев и Благой Максимов. От днес на терен, при изключително тежки условия, за спасяване на ранените и пострадалите от опустошителната стихия, работят и колегите им Иван Сковарданов и Муса Мусов.
Спасителите се очаква да се приберат от разрушения град на 17 февруари.
Община Разлог изказва благодарности към всички, които отправиха запитвания за набиране на помощи.
Всеки, който желае да помогне, може да го направи, като се присъедини към кампанията на БЧК за набиране на финансови средства, в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция.
-На 9 февруари ще бъдат поставени кутии за финансови дарения в учебните заведения в град Разлог и МБАЛ – Разлог.
– превод по банкова сметка IBAN: BG64UNCR76301078660913 –
– SMS на 1466- Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.) към всички мобилни оператори.
Община Разлог е в постоянна комуникация с БЧК и Турския Червен полумесец. Към настоящия момент от Турския полумесец посочват, че имат нужда от финансова помощ, а след извършване на оценка на дългосрочните нужди, ще предоставят и допълнителна информация.
За момента няма да бъде отварян пункт за материални дарения на територията на град Разлог, поради резерв от нови продукти, събрани при предишни кампании.
Община Разлог има готовност да предостави материална помощ при първа необходимост.
Може да бъде изображение с на открито и текст, който гласи 'ΕΑΜ национална кампания на бчк в помощ на пострадалите OT земетресението в турция и сирия дари на 1466 цена от лв. банкова сметка: BG64UNCR76301078660913 пострадалите от земетресението'

Свързани новини

Ето кой град в Югозапада остава без градски транспорт

vesito

В навечерието на Рождество Христово 15 семейства от Благоевград вече имат нов дом

vesito

Ноу-хауто в сезона на киселото зеле  

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.