Пловдивчанката, разбила главата на приятеля си с гира и го душила, изненадана от доживотната присъда

Адвокатът й вече е обжалвал тежкото наказание, дадено й от Окръжния съд

Пловдивчанката Красимира Лалева, която на 21 октомври 2021 година ударила 4 пъти с гира по главата приятеля си Божан Иванов, след това го душила, счупила подезичната кост и му надянала найлонова торба, за да не може да диша, била изненадана от доживотната си присъда. Тежкото наказание беше произнесено на 31 март от Окръжния съд във втория по големина град. „Аз също бях изненадан и вече съм внесъл жалба срещу съдебното решение“, обясни за „24 часа“ адвокатът й Георги Василев.

37-годишната Красимира и 7 години по-младият Божан се запознали през 2019 г. На два пъти се събирали да живеят заедно, после се разделяли, тя постъпила за кратко в манастира в Куклен и потърсила младежа отново, когато излязла от там. Жената не работела от години и имала нужда някой да се грижи за нея. Загубила майка си, когато била на 10, била страшно привързана към баща си, за когото се грижела до смъртта му. Кончината му я съсипала. Споменаването на баща й беше единственият момент, в който в съдебната зала в очите на Красимира избиха сълзи. Иначе тя слушаше спокойно описанието на свършеното от нея, което не се изчерпва с удара с гирата и душенето. Тя опитала да изгори тялото на Божан в банята и когато съседи й звъннали да я питат откъде идва пушекът във входа, обяснила, че по невнимание е запалила кърпа. Изтрила чатовете им от телефона на Божан и хвърлила апарата в шахта, а после се отървала и от дрехите му, които поставила в различни контейнери за смет. След това почистила основно апартамента. „Още го преживявам. Дълбоко и искрено съжалявам. Господ ми е свидетел, че не съм искала да стане така“, каза Красимира пред съда.

Неин съученик я описва като „натрапчиво набожна“ и вероятно това е причината след свършеното тя да се обади на отец Виктор от църквата „Света Марина“. Разказала му какво е направила и той й обяснил, че трябва да се обадят в полицията. Тя не се възпротивила и след задържането си направила пълни самопризнания.

Жената отказа да каже какво я е накарало да нападне Божан, но според адвокатите тя го ревнувала, макар често  му натяквала, че е от ромски произход. В конкретния ден била провокирана от изявлението на Божан, че си е намерил по-млада и по-хубава приятелка, и от думите му: „Какво ще спортуваш с тези малки гърди?“, когато я видял да взима гира от терасата. Може ли тези думи да отприщят агресия и да дадат сили на сравнително дребната и слаба Красимира да причини последвалото на доста по-силния физически Божан, ще стане ясно, ако тя наруши мълчанието си пред следващата инстанция.

Свързани новини

20 минерални басейна в Хисаря заменят морето

vesito

Първият зелен ток от Бобов дол – до края на годината

vesito

70 години от основаването на РИМ – Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.