Виолета Табакова- Вивиан, която е гадже на дилъра Георги Жеков, се размина с условна присъда, това определи Пловдивският окръжен съд. Магистратите решиха тя да изтърпи наказание от 2 години условно с три години изпитателен срок и глоба от 5 хиляди лева, като това минималното парично наказание предвидено за това престъпление.

23-годишното момиче се изправи отново пред съда на 16-ти декември с обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества. В предходно заседание, дамата не пожела да сключи споразумение с прокуратурата и така съдебният процес стартира по общия ред. Тогава стана ясно също, че Вивиан е въртяла бизнеса с дизайнерската дрога, докато гаджето й Жеков е в затвора. Тя е поръчвала пратките, съдържащи вещества за направата на бонзай, на името на своя приятелка. Един от криминалистите, който бе и свидетел по делото разказа, че в пратката, която е получила при ареста й е имало вакумирани пликове с надпис “не е за хора” с нарисуван череп отстрани. По думите на полицая ако чай или мащерка се обработи с количеството вещество от пратката, може да се изкара от 1кг до 2 кг наркотик.

Припомняме, че Виолета Табакова бе арестувана за втори път през април за разпространение на наркотици. След акция на криминалистите, в дома на 23- годишната пловдивчанка бяха иззети синтетични канабиноиди, същите които представляват прах или паста. За направата на наркотиците тя е поръчвала субстанциите от сайтове в интернет.

Още през 2021 година младата дама беше арестувана с гаджето й  при наркосделка с амфетамини, чийто получател е бил дилър от бандата на небезизвестния Радо Дилъра. При проведената акция тогава бе задържан също доставчикът на наркотика, който се оказал мъж , свързан с бандата на „Наглите“. При втория арест на Табакова Георги все още беше в затвора, а към днешна дата вече е на свобода.